Bøker[combine]

Temabilder: MichaelJay. Drevet av Blogger.

Helsekost[slider]

Slanking og Vektkontroll[hot](3)

Flexible Home Layout

Søvn[oneright]

Ledd[oneleft]

Tabs

Kosttiskudd[three](3)

Helse og Velvære[hot](3)

Hudpleie[two]

NYHETER[dark](3)

Main menu section

Sub menu section

Kosttilskudd

Page

lørdag 7. september 2013

Hvordan unngå de vanligste rynkefellene

 

Noen enkle tips for å forebygge rynker.


Pleie fra innsiden
Aldring starter innenfra: Spis mer sunn mat som inneholder antioksidanter, dette finns spesielt i frukt og bær. Matvarer som hjelper med å forebygge rynker er avokado, tomat, fet fisk, olivenolje, nøtter, brokkoli og bær. Glem ikke Vann, drikk 6 til 8 store glass vann daglig, hold deg unna røyk og alkohol.

Rens ansiktshuden
Huden har et naturlig oljelag som kan tørkes ut ved for hyppig vask. Prøv å unngå såpe og for mye vann som stripper huden for fuktighet, forsøk rensevann uten alkohol i stedet.

Slutt å myse
Å anstrenge øynene hver gang du leser eller ser på TV ved at du må myse for å kunne se klart. Er også en kilde til rynkedannelse, det enkleste kan her være å skaffe seg et par lesebriller. Regelmessig mysing kan gi rynker i den tynne huden rundt øynene, og kan overtid utvikle seg til dype rynker. Skaff deg også et par gode solbriller for å beskytte øyne og huden rundt når du er ute i solen.

Mens du sover
Forskning har påvist at det kan dannes rynker i ansiket i spesielle sovestillinger hvis du MÅ ligge i spesielle stillinger over tid. Hvis du ofte sover på siden eller på magen med hodet gravd ned i puta kan du få rynker på oversiden av kinnene. Redusere rynkedannelse i ansiktet ved å tilbringe natten på rygg.

Få nok søvn
For lite søvn framskynder aldringsprosessen og tørker ut huden. Sørg for å få tilstrekkelig søvn hver natt.

Beskyttelse i solen
Solen er den største årsaken for at huden i ansiktet blir ekstra utsatt for rynker. Gi huden fuktighet med en god fuktighetskrem med solfaktor til daglig og bruk. Anbefales solfaktor i ansiktet under solbad er solfaktor 30+. Unngå å sitte for lenge og unngå soling midt på dagen. Det kan også være lurt å tilføre huden betakaroten for å gi den et underlag spesielt på våren eller hvis du skal til syden.

Spis Fisk
Det anbefales å spise laks samt andre ferskvanns fisker for å tilføre kroppen/huden nok Omega 3 fettsyrer. Fettsyrene fra fisk gir næring til huden og bidrar til å holde den glatt og ung. Det beste er å få i seg vitaminer via fast føde, men kosttilskudd er et nyttig alternativ.

Vitaminer
Den lange vinteren i Norge fører til at vi har lange perioder uten sol. Kroppen går i sparebluss på D vitamin ved for lite sollys.  Ta kosttilskudd med A, C, D og E vitaminer som er godt for huden.

Velg også hudkremer som innholder disse vitaminene.

Ingen kommentarer:
Write kommentarer

Interessert i å få flere tips
Fyll ut gratis skjema under for å følge med på oppdateringer og ny !